
Bugün yoluma ışık tutan, kalp bağımın olduğu mistik, @sadhguru nun bir sözü üzerine paylaşım yapmak istiyorum. Ki bu konu yogik öğretinin de kalbin yolu öğretisinin de merkezinde yer alıyor.
Sadhguru diyor ki; ‘Yılın bu zamanı, hayatındaki tüm gereksiz şeylerden kurtulma zamanı; evin, bedenin, zihnin, duyguların. Yaşama taptaze başlama zamanı.’
Şimdi, ev, beden, zihin, duygular nasıl gereksiz olabilir ki? Etrafınızda kendiniz dahil, ev için, beden için, duygular için, zihin için yaşamıyor musunuz?
Evet yaşanıyor.
Hele de tüm bunlar için yaşamaya muazzam bir algı yönetimi yapan bir sistem içindeyken.
İngilizce’de bir terim var ‘off the grid’ şebeke dışı ya da sistemin dışında yaşamak manasına geliyor. Etrafımda bunu başarmış arkadaşlarım var hem materyal hem manevi anlamda. Her ikisini aynı anda yapan çok çok az elbet.
Şimdi sormak istiyorum aramızda kaç kişi hayatındaki eşyaları, bedeni, zihni ve duyguları gereksiz görüyor.
Burada öğretiler karışmasın. Demiyor ki sefillik içinde, zekanı kullanmadan ve duygusuz yaşa.
Tam tersi, tüm bunların sonuna kadar hakkını ver, değerini bil ve tutunma, gereğinden fazla önemseme. Bunlar fani, geçici.
Geçici olana dikkat verirsen, ki dikkat vermek enerji vermek demektir ve yaşamında belirli bir enerjiye sahipsin, yaşam enerjin bitti mi bu bedenden ruh ayrılıyor.
Tutunarak, gereğinden fazla önemseyerek yaşamak mı kıymet vermek, yoksa faniliğini her gün hatırladığın hayata şükrederek an be an yaşamak mı?
Fakir, zengin fark etmez.
Duygulu, duygusuz fark etmez.
Zeki, kıt fark etmez.
Bağımlı mısın?
Başkalarının ne düşündüğüne?
Başkalarının ne yaptığına?
Sistemin dayatmalarına?
Yemek yemeğe, kahve içmeye, uyumaya, bedensel zevklere bağımlı mısın? 10 gün su orucu yapanlar bunların cevabını gani gani alıyor.
Kendine dürüst müsün?
Eşyalara, imajına ve kişilere bağımlı mısın? Umursamazlıktan bahsetmiyorum.
Kalbinin en derinlerinden sevip de bırakabilme gerçekliğinden bahsediyorum.
Seni severse seversin, ararsa sorarsa, şunu bunu yaparsa seversin, yoksa?
Alışkanlıkla seversin.
Mecburiyetten seversin.
Kişileri değil, kendini de…
Kalbinde ‘ben kimim’ sorusu uyanmışlar yaşamın tadına varanlardır.
Yaklaşmakta Olan Eğitim
– 4 Şubat – 22 Mayıs Gizemli Dişilik 1 Eğitmenlik Prog. Online & İnziva