300 Saat
YogANA Meditasyon Eğitmenliği Programı, Doğu’nun kadim meditasyon öğretileri ile Batı’nın bilimsel yöntemlerini harmanlayarak dokuz aya uzayan bir süreçte eğitmen adaylarına hakiki meditatif tecrübeleri psikoloji ve spiritüelliği dengeleyerek aktarır ve yetkin birer eğitmen olabilmeleri için alt yapıyı sağlar.
Yoga’da tanımlandığı gibi meditasyon; derin konsantrasyon (Dhrana) seviyeleri gerektiren “zihnin, bilincin farklı seviyelerine doğru genişlemesi”, Dhyana manasına gelir.
Dhyana, belirli bir yetkinlikle odaklanılan obje ile birlik hali yaşamaktır. İşte bu birlik haline meditasyon adı verilir.
Günümüzde meditasyon adı ile anılan süreçler kolay ve sadeleştirilmiş hali ile esasen konsantre olma çabasını tanımlar. Gerçek meditasyon tecrübesi ise ciddi bir öz-disiplinli sürece yayılır. Bununla birlikte, her insan yaşamında (çocukluğunda daha belirgin) kısa süreli de olsa meditatif haller yaşar. Bu halin sürekliliğini sağlamaktan bahsettiğimizde ise etkin konsantrasyon ve meditasyon tekniklerinin disiplinle uygulandığı süreçler devreye girer.
Odaklanma ve farkındalığı geliştirmek, gevşemeyi, rahatlamayı ve ruhsal olarak gelişmeyi öğrenmek kendimizi yeniden eğitme süreci gerektirir.
Meditasyon kendine dönme, gerçek evine ulaşma sanatıdır.
YogANA Meditasyon TTC katılımcılara, bilimsel teori ve uygulamalı etkin yollar ile öz-benliklerine ulaşabilecekleri eşsiz bir tecrübe sunar.
Kapsamlı program 300 saat, yedi kamp, online dersler ve etkili günlük pratiklerin sürekliliğinin teşvik edildiği bir sürece yayılır. Meditasyonun temellerinden öz-disiplinin geliştirilmesine ve tekniklerin tecrübeye dönüşebilmesine destek olacak şekilde dokuz aylık bir süreye yayılır.
Kadim meditasyon teknikleri ile odak hem pratik hem de teoriye eşit olarak dağılır. Program süresi boyunca meditasyon öğrenecek, pratik yapacak ve öğreteceksiniz. Bazılarına şaşırtıcı gelse de, meditasyonda bireysel yeterlilik ve gelişme elle tutulur ve net bir şekilde ölçülebilir. Aranacak ön göstergelerden bazıları şunlardır:
Yukarıda bahsedilen etkilerin elde edilmesi, genellikle meditasyon inzivalarına katılmayı ve en az iki yıl devam eden disiplinli bir kişisel uygulamaya sahip olmayı gerektirir. Kişisel gelişim için gereken zaman oldukça bireyseldir ve çabanızın ve çalışmanızın yanı sıra bir lütuf ölçüsüdür.
Bir katılımcının ilk inzivası sırasında dahi yüksek seviyelere ulaşması mümkündür. Bununla birlikte, gelişim genellikle daha kademelidir.
Gülenay Pema 19 yıllık süreçte, Hindistan, Tayland’da, öğretilerin merkezinde edindiği tecrübeleri tasarladığı kapsamlı ve dönüştürücü programlar dahilinde 2011 yılından itibaren Türkiye’de paylaşmaya başlamıştır. Bu süreçte aralıksız yüze yakın eğitim vermiştir. Altı yıl yaşadığı ve 2. vatanı olarak gördüğü Hindistan’da düzenli olarak Vipassana (S.N. Goenka), Hridaya ve Tibet Budist Meditasyon kurslarına katıldı, gönüllü olarak çalıştı ve organizasyonlarında görev aldı. 2000 yılından itibaren 10 ile 17 gün arasında değişen S.N. Goenka (TSC), Sri Prem Baba, Sahajananda gibi aydınlanmış üstadların bilfiil eşliğinde yirminin üzerinde sessiz meditasyon inzivasına katıldı ve her yıl Hindistan’da, Brezilyalı şaman psikolog ve hakikate ermiş üstadı Sri Prem Baba’nın sessiz meditasyon inzivalarına katılarak kalbin yolunda derinleşmeye devam etmekte. Gülenay Pema hakkındaki detaylı bilgiler için tıklayabilirsiniz.
Erken başvuru indirimi ve detaylı bilgiler için gulenaypema@gmail.com a yazabilirsiniz.
Program Süreci
Online Dersler: Program süresince online dersler, canlı grup ve daha sonra katılına bilir olarak iki formatta gerçekleşecektir.
Uzmanlık Projesi ve Praktikum: Mayıs
Sertifika Töreni: Haziran
Başvuru & detaylar için aşağıdaki formu doldurabilir ya da gulenaypema@gmail.com adresine yazabilirsiniz.
Gülenay Pema’nın kadınlara özel verdiği diğer eğitimler:
Pema ile Gizemli Dişilik Dönüşüm Programı (12 saat)
Pema ile Mistik Tanrıça Ritüeli (inziva)
Pema ile Gizemli Dişilik 1 (2,5 saat)
Pema ile Gizemli Dişilik 2
Pema ile Flow Dans
Tüm hakları saklıdır, izin alınmaksızın Gülenay Pema’nın verdiği tüm eğitim içeriği ve yayınladığı makaleler kullanılmamalıdır.