Görmek istediğin değişimin kendisi ol, dedi Gandhi ve kendisi bir Karma Yogi idi.
Karma Yoga, aksiyonlarınla, davranışlarınla, inancını birleştirip varlığını ortaya koyarak çalışmaktır. Bu varlığı ortaya koyuş yapılan aksiyonun herkesin refahına olacağı ve niyeti üzerine kuruludur. Asla bir savaş, nefret, kin ve yumruk sallamak değildir.
Dünyada yeni Gandhi’ler var daha da gelmekte.
Şiddete, şiddetle karşılık vermek doğada dengesi bozulmuş enerjilerden kaynaklı.
Sistemin maskülenliği en dengesiz ve ilkel hali ile kullanmaya çalışması sonucunda savaşlar, hırs ve aç gözlülük etrafı sarıyor. Sistemi kişiler oluşturur, sistem cansız değildir. Sistemin başındakilerdeki dengesizlikler alt katmanlara ve kollektif bilince yayılır. Günümüzde Dişil enerjinin, Doğa Ana’nın muazzam yaratıcı gücü ve zekasının geri kalmasının nedeni gerçek maskülenliğin öz bilinç ve hizmet olduğunun unutulmasından kaynaklı. Maskülen ve Feminen doğa her canlının her atomun içersinde yer almakta. İçimizde bu unsurlar dengede olmadıkça dışarda bir denge bekleyemeyiz.
Sisteme protesto yapan kişilerin niyetleri elbet iyidir ancak bu kişilerin her biri kendi içlerinde bu dengeyi bulup, gerçek anlamda çözümcül bir denge varlığı yaymadıkları sürece etrafta verdikleri mesaj verimli olmayacak ve asıl istenilen sonuçları getiremeyecektir.
Evde oturup kendi iç dünyasını dengeleyip, varlık durumunu güçlendirmiş bir tek kişinin bile oturduğu yerden yapacağı etki, sokakta binlerce bağırıp, yumruk sallayarak savaşa savaşla karşılık veren kişiden muazzam oranda etkindir.
Gerçek inanç, Karma Yoga dağları delecek azmi, coşkuyu, zekayı ve şefkati taşır yüreğinde.
Bu unsurlarsa sokağa taşımamız gereken yegane unsurlardır.
Olaylar sırasında kollektif bir şekilde, senkronize olarak, hem sokakta hem de evde dua ve meditasyonlar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Birlikten kuvvet doğar sözünü yaşatıyoruz. Manevi kalbin gücünü tekrar tekrar hatırlıyoruz, enerjimizi odaklayıp barış, çözüm ve huzurun sağlanması için, iç özgürlüğün dış özgürlükle birleşmesi için çaba veriyoruz.
Yaşamın döngüsü dönüşüm üzerine, bu dönüşüme gönüllülük ve azim ile katılanlar, ne yaptıklarını bilen, gönül gözleri açık ve cesur gerçek barış elçileridir.
“İyiliğin savaşını ver, kaybetsen bile günün sonunda bilirsin ki sen görevini yapmışsındır.” Bhagavad Gita
Gülenay Pema Antep