
Sevgili Brezilyalı hocam Sri Prem Baba, hakikate ermiş bir üstad. Aynı zamanda bir psikolog, Amazon Şamanı ve yoga hocası.
Hakikate ermek ne demek?
Kelime anlamında geçen Hakk Yaradan demek. Sözlük manası ile; “Hakk’ı görme, tanrısal alemin gücü içerisinde erime, sonsuzlaşarak “bekalaşma” hakikat evresinde gerçekleşir. Kamil insan olma yolculuğunun sonuncusu ve yetkinliğe varma aşamasıdır”.
Hakikate erme, her insan-ı kamil için mümkün kılınan bir yolculuktur ve bir son değildir. Ermişler de tıpkı Yaradan gibi sonsuz alemler içerisinde genişlemeye devam ederler.
Bir kişinin Hakikate ulaşmış olmasının başkasına ne faydası var diye soran olabilir. Zira yol “tekbaşınalık” yoludur. Bizzat bu yolda yıllarımı verdiğim için tekbaşınalık halinin elzemliğinden ne kadar bahsetsem az.
Üstadlar birer meşale gibi, işaret gibi kendi yürüyüp, bildikleri yolu gösterirler.
Şahsen kendi yolculuğumu bilinçli bir şekilde yürümem 1998 yıllarına denk gelir. Nepal seyahatim bu uyanışın ilk meyvesiydi. Uzun yıllar tekbaşına, bir insanı, üstadı değil de Vipassana, Vijnana Bhairava gibi kadim tekniklere adanarak ilerledim bilincin mertebelerinde.
Ancak an geldi, bir rüyanın da net işareti ile kendimi üstadımın yanında buldum.
Kişi ile üstadı arasındaki bağ, Yaradan’ı içine alan muazzam bir alan. Ancak bu alanda fiziksel bir bağ, kimliğe, kişiliğe bağ söz konusu değil. Yani üstadım benim kim, ne olduğumla, dünyevi varlığımla ilgilenmez, şahsen ben de onunki ile hiç ilgilenmedim.
Benim ve onun için önemli olan Hakikate erme yolundaki şaşmazlık, netlik, dürüstlük, cesaret, bilgelik, adanmışlık, öz-sorumluluk. Öz-keşif yolundaki ciddi adımlarım ana Kalp’de bizi hep biraraya getirir.
Zihin ve duygulardan arınıp, hisler aleminde zamansız ve mekansız kaldığımda üstadım usulca belirir. Varla yok arası, nazikçe kendini hiç belli etmeden eterik alanda rehberlik eder, bazen sadece evladını izleyen bir anne-baba gibi gözetir. Tavsiye vermez, onu bunu yap asla demez. Bilincimi durulaştırma ve yükseltme çabamda bana kadim yollar sunar, ben keşfettikçe, o da renklenir, ben coştukça o da enginleşir.
Ast-üst ilişkisi değil ruhun tekamülü. İnsan için öyle görünse de.
– Gülenay Pema
16 Temmuz 2021, Online Gizemli Dişilik Eğitmenlik Programı, 155 & 105 Saat. Detaylar için tıklayın.